Wednesday, October 25, 2017

Fırında Pancar Cipsi



Havaların da soğumasıyla, pancar, turp gibi kök sebzeler de raflarda ve tezgahlarda yerlerini almaya başlıyor. Benim en sevdiğim sebzelerden biri olan pancarı aslında pişirmeyi çok da sevdiğim söylenemez. Eldiven takmaktan nefret eden bir insan olduğum için her seferinde pespembe parmaklarla ertesi gün dolaşmak zorunda kalmak gerçekten çok sinir bozucu. 

Yine çok üşengeç olduğum bir gün, Palivor Çiftliği diye bir markanın "pancar cipsi" diye bir ürün çıkardığını gördüm ve denemek istedim. Çıtır çıtır, hafif tatlı bu kıtır yuvarlaklar çıt çıt dizi karşısında çok güzel gitti. Ben de minik bir pakete 13 lira vermektense bir dahaki sefere kendim denemeye karar verdim. İlk başta pazardan aldığım normal çiğ pancarları bir güzel soygum, ince bir mandolin yardımıyla dilimledim ama parmaklarım az önce de bahsettiğim üzere pespembe olunca bir daha uğraşmak istemedim. 

Sonraki sefer, sizin de fotoğraflarda göreceğiniz üzere, marketten hazır aldığım soyulmuş ve pişirilmiş pancarlarla denedim. Dürüst olmak gerekirse çiğ pancardan yaptığım daha çıtır ve lezzetli olmuştu. Bu nedenle size de parmaklarınızı boyama riskini almanızı ve çiğ pancar kullanmanızı tavsiye ederim. 

Patates cipsine sağlıklı bir alternatif arıyorsanız bunu denemenizi öneririm.

Malzemeler:
4-5 adet pancar (çiğ tercihen)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Acılı yoğurt sos için:
3 yemek kaşığı ypğurt
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı acısos (daha az da koyabilirsiniz)

Yapılışı:
1) Pancarları soyup mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin. Ben bu tarifte pişmiş pancarlar ve bıçak kullandım. Pişmiş pancarları iyice kurulamayı unutmayın. 




2) Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.



3) Önceden ısıtlmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirin. Daha sonra fırından çıkarığ ters çevirin ve bir 10 dk daha kızarana kadar pişirmeye devam edin. 



4) Yoğurt sos için malzemeleri karıştırıp, pancar cipslerinin yanında servis edin.




 
Afiyet olsun. 


No comments:

Post a Comment